03 led. 2008, 18:25
U dýmky pokud jde o běžnou produkci, tak si prohlédnu katalogy výrobců, vytisknu si obrázky toho co by se mi líbilo, a vyrazím do města poptat se, kdo to má. Třeba v katalogu BPK Proseč jsem našel bentku s poklopcem, tak jsem ji šel loudit do Království dýmek. Včera ji neměli (měli jen rovnou), ale slíbili, že budou.
03 led. 2008, 18:42
Já jsem koupil několik dýmek od Michala,ale vždy na srazech,tedy jsem si je ohmatal.Ale vím že koupim dobře od něj i z etrafiky
No ale nejvíce si ohmatám dýmku na WS,tu svoji.
26 led. 2008, 17:14
Já bych po zkušenostech s koupí dýmek v E-shopech využil všech možností. Hlavní možnost umožňuje zákon. Do 14 dnů můžeme zboží vracet bez udání důvodu. Důležité je si dýmku prohlédnout a rychle reagovat. Po lhůtě 14 dnů to může být problematické. Mám zkušenost, že ani dýmka dražší 10.000 Kč,- nemusí být bez vad. Bez ostychu zboží vrátit. Dokonce doporučuji vrátit i z jiných důvodů, které nesplňují naše představy. Na to máme jako zákazníci právo. A těch práv zrovna moc nemáme. Pokud nejsme zrovna akcionáři ČEZu nebo nejsme v jeho dozorčích radách, tak bychom měli využít svého, byť drobného práva.
27 led. 2008, 00:54
Když si jdu koupit novou kouli, je to pro mě trochu jiný než každý jiný nákup - nejen, že si novou dýmku musím prohlídnout, osahat, rozebrat, porovnat s dalšíma atd. ale musím na to taky mít tu správnou náladu a čas, abych měl z koupě ten správný pocit (možná mnozí víte o čem píšu). Jen tak jsem spokojený i když to je vždycky na dýl a člověk musí narazit na obsluhu která to taky chápe a vlastně si najít i svůj obchod, který mu vyhovuje. Když se všechny tyto parametry sloučí, mám po nákupu pocit, který mi nenahradí žádný nákup po netu. I když i ten někdy bezpochyby vyzkouším.
27 led. 2008, 20:53
Až na pár dýmek, které jsem dostal, jsem všechny kupoval v kamenném obchodě. Jen k málo věcem mám tak osobní vztah jako k dýmce, v obchodě vždy dlouho vybírám, držím v ruce, snažím se vnímat dřevo, tvar, strukturu a pro finální výběr musí být souznění všeho zmíněného. Popovídám s pánem (či paní, je - li to v Dlouhé) za pultem a většinou ihned nacpu tabákem a zapálím.
Vlastně si ani neumím představit koupit dýmku od neosobní klávesnice (když nepočítám objednávku Klubovky

)
H.
27 led. 2008, 21:16
U mne je to naopak. Obecně nerad nakupuju v obchodech. Přes net mám koupeno sedm fajfek a nemůžu si stěžovat. Pokud má navíc někdo přístup jako Hodula, že ti pošle fajfku bez platby předem a bez dobírky a ty mu zaplatíš jen v případě, že se ti fajfka líbí (jinak mu ji prostě pošleš zpět), tak to je úplně výborné. No a v případě e-trafiky máš zase jistotu, že nehrozí kazy a mizerné vrtání.
Tím samozřejmě neodsuzuju toho, kdo má rád pořádné osahání dýmky, jen konstatuju, že já se do dýmky dokážu zamilovat i bez hmatového vjemu. 8^)
27 led. 2008, 22:08
Každý máme prostě svůj rituálek
27 led. 2008, 22:19
Ale koneckonců, já mám i manželku z internetu. 8^) Seznámili jsme se přes inzerát na seznamce.cz... 8^) Ale je pravda, že tu jsem si důkladně ohmatal... 8^)
22 úno. 2008, 12:44
Dvě ze svých dvou dýmek jsem zakoupil v kamenném obchodě

. Na nakupování dýmky po netu nemám zatím dost odvahy.
22 úno. 2008, 18:55
stratos píše:Dvě ze svých dvou dýmek jsem zakoupil v kamenném obchodě

Na nákupy z etrafiky odvahy netřeba , kvalita zaručena , tisíce děkovných dopisů. No vážně , nekecám !
22 úno. 2008, 20:18
Krhút píše:stratos píše:Dvě ze svých dvou dýmek jsem zakoupil v kamenném obchodě

Na nákupy z etrafiky odvahy netřeba , kvalita zaručena , tisíce děkovných dopisů. No vážně , nekecám !

...podpisujem vlastnou krvou...
22 úno. 2008, 20:44
co Michal nabídne na e-trafice, nabídne dobře!
U Michala se nakupuje naprosto dokole, zrovna tak u Hoduly.
Všem mohu oba pány jen doporučit. Jinak také neodsuzuji ty, kteří se musí před koupí s dýmkou pomazlit. Ale všechny, které jsem koupil na NETu mám velice rád a kouří se z nich nádherně.
Zvlášť z těch Hodulovských "mechových chaloupek"
18 bře. 2008, 23:28
Pořád prohlížím nějaké weby a kochám se různými tvary dýmek. A až se naladím tak nahecuju peněženku a vyrazím s celkem jasnou představou co chci do kamen. obchodu. Už jsem ale taky vyrazil pro biliardku a domů jsem si natěšenej nesl bentku. Jen jeden kousek mám z internetu - Hodulovku.
01 dub. 2008, 00:17
ja som si zatial z etrafiky.sk objednal dve fajky...jednu fajcim uz tri mesiace.. na tu druhu cakam.... ale teraz sa chystam sem

>http://www.myami.sk/?kateg=1556&str=10 som zvedavy co tam bude za vyber
14 kvě. 2009, 21:26
Na netu jsem zatím nakupoval dvakrát - v roce 2002 na e.trafice a dnes mi dorazila dýmka ze smoke.co.uk. Zatím si nemohu stěžovat, i když jsem se takto odhodlal jen k nákupu pískovaných kousků...