28 bře. 2012, 17:57
Chci se zeptat zasvědcenějších,chtěl bych si vyčistit náústek lihem /alkoholem/,nejlépe nechat odmočit,je to vhodné nebo ne? /změna barvy,naleptání povrchu či jiný problém/.
28 bře. 2012, 18:09
Bob a načo by si experimentoval, kotúčik leštiaci, leštiaca pasta, vŕtačka...alkohol potom do pohára s dobrým tabakom vo fajke..
28 bře. 2012, 18:13
Spíše jsem myslel nechat odmočit vnitřek náustku,zdá se mi tam být bordel a čistící drátek se tam obtížně dostává.Jen mám obavy,aby mi to nějak nenaleptalo ten náustek,či nezměnilo barvu,nezměklo či nějaká jiná nepříjemnost.
28 bře. 2012, 18:17
Ale keď chceš byť až taký pedant, tak prečo nie voda a čitič..? Aj keď podla mňa...načo až tak preháňať.
28 bře. 2012, 18:21
Tak tím lihem by to bylo relativně bez práce a lépe by ty usazeniny rozpustil.Nemíním to dělat každý měsíc,ale chtěl bych jasné rozhřešení,abych si nepoškodil náustky.
28 bře. 2012, 18:26
Tak alkohol na čistič, poprípade naliať do náustku na menší čas určite nič nepokazí..
28 bře. 2012, 18:50
Dym píše:Tak alkohol na čistič, poprípade naliať do náustku na menší čas určite nič nepokazí..

NIC TAM NELEJ
Stačí namočit čistič do štamprdlete

a potom suchým dočistit
Zbytek do huby

Jó, a neber nato žádnej slaďák

jenom kořalku
28 bře. 2012, 19:01
Nič sa nestane aj keby prelial náustkom hektoliter tuhej slivovice..
28 bře. 2012, 19:03
To teda stane

velká škoda na kořelce
28 bře. 2012, 19:07
Použiť ako slamku...
28 bře. 2012, 19:17
tak tomu moc nerozumím...já jsem zvyklý po každém kouření prohnat náústek a samozřejmě i krček čističem...menší usazeniny se občas udělají ve vrtání krčku a ty někdy odpíchám trnem...ale že bych měl v náústcích takový bordel, že by mi zarůstaly tak, že jimi těžko projde drátek, mi hlava nebere...
28 bře. 2012, 20:26
Mack píše:tak tomu moc nerozumím...já jsem zvyklý po každém kouření prohnat náústek a samozřejmě i krček čističem...menší usazeniny se občas udělají ve vrtání krčku a ty někdy odpíchám trnem...ale že bych měl v náústcích takový bordel, že by mi zarůstaly tak, že jimi těžko projde drátek, mi hlava nebere...

Abych to uvedl na pravou míru,samozřejmě jsem myslel usazeniny ve vrtání krčku /neznám přesné názvosloví/ a napadlo mne je nechat odmočit v nějakém lihu /jak vidím,jde to i trnem,což mne nenapadlo/.Asi by to chtělo čističe menšího průměru /proto se mi to špatně asi čistí/a třeba sem tam /jak píše Milos Cerman/ namočit do alkoholu.Toť vše.
28 bře. 2012, 20:57
Bob, ale náustok a vŕtanie krčku je sakra rozdiel. Tam ty nelej nič. Len pekne mechanicky ako kominár..
28 bře. 2012, 21:10
v bazaru sem onehdá koupil poněkud zanedbanou Windsorku - troubel i chladič jsem máchal a čistil v lihu nic hrozného se nestalo
29 bře. 2012, 08:15
Výborné čističe na zanedbané dýmky jsou od Petersona /jsou zeleno-bílé/ mají v sobě vetkané kousky silonu/vlasce a ten nádherně vyčistí usazeniny.
Při repasích je používám na čištění náústků a máčím je v lihu a mohu potvrdit 100% účinnost. Vrtání v krčku raději protáhnu vrtákem v ruce.