15 čer. 2005, 14:29
jo, slyšel jsem, že něco jako klíč existuje, ale používám ho jen k povolení matice a odemčení dveří:-)) dýmku čistím celkem spolehlivě, musel jsem z ní jen asi jednou vyškrábnout cosi... a potom se ukázalo že je to zbytek tabáku... dělal jsem to noižem a docela se bál, abych nezajel do dřeva...
jinak ale souhlasím s tím, že pokud se dobře čistí, netřeba výhrubníku... howgh
15 čer. 2005, 14:31
Já také dýmku čistí po každém kouření, ale vnitřek hlavička s karbonem občas potřebuje trochu větší čistku, kterou Ty děláš nožem, já skalpelem, ale asi si ten výhrubník pořídím. A hlavně se s tím musím naučit zacházet.
15 čer. 2005, 14:49
Vyhrubnik NEpouzivam. Vyhradne smirgl, kterym nic neodloupnes, ale jen bezbolestne ztencis vrstvu.
15 čer. 2005, 14:52
archduke píše:Vyhrubnik NEpouzivam. Vyhradne smirgl, kterym nic neodloupnes, ale jen bezbolestne ztencis vrstvu.
A můžeš mi popsat, jak to s tím smirkem děláš a jakou hrubostí ?
15 čer. 2005, 21:51
Vojtech Regazzo píše:archduke píše:Vyhrubnik NEpouzivam. Vyhradne smirgl, kterym nic neodloupnes, ale jen bezbolestne ztencis vrstvu.
A muzes mi popsat, jak to s tim smirkem delas a jakou hrubosti ?
pouzivam smirgl na platne stredni hrubosti. Obtocim ho kolem tuzky, ci cinske hulky a smirgluji az se mi to zda hotove, tak prestanu.
16 čer. 2005, 09:00
ttygr píše:jo, slyšel jsem, že něco jako klíč existuje, ale používám ho jen k povolení matice a odemčení dveří:-)) dýmku čistím celkem spolehlivě, musel jsem z ní jen asi jednou vyškrábnout cosi... a potom se ukázalo že je to zbytek tabáku... dělal jsem to noižem a docela se bál, abych nezajel do dřeva...
jinak ale souhlasím s tím, že pokud se dobře čistí, netřeba výhrubníku... howgh
teorie pravi, ze nemas pravdu .... karbon proste celej cistenim nesedres. kdyz zakurujes dymku tak se podivej jak pekne se ti karbon usazuje a jen o neco mensi rychlosti se ti usazuje u zakourene dymky, cistit muzes jak chces, jednou ten karbon vybrat musis ..... + mozna mas pocit, ze to jeste nepotrebujes udelat, ale schvalne to u sve nejvic kourene dymky zkus, uvidis kolik karbonu ostrouhas, verim ze budes dost prekvapenej
16 čer. 2005, 20:45
On ten karbon je taky pěkně nebezpečnej. Když se zadaří, a malej kousek sám odpadne, tak v tom místě je obnažený dřevo sakrahodně náchylný na napálení.
Někde jsem se dočetl, že prej sylná vrstva karbonu může i roztrhnout dýmku. S takovým případem jsem se ale nesetkal, a neznám ho ani z vyprávění.
16 čer. 2005, 20:49
Milos Cerman píše:On ten karbon je taky pěkně nebezpečnej. Když se zadaří, a malej kousek sám odpadne, tak v tom místě je obnažený dřevo sakrahodně náchylný na napálení.

Někde jsem se dočetl, že prej sylná vrstva karbonu může i roztrhnout dýmku. S takovým případem jsem se ale nesetkal, a neznám ho ani z vyprávění.

hujere, ale co ta kanka, v tvym veku

.... sylna vrstva
16 čer. 2005, 20:55
Ona je sylna a tvrda
17 čer. 2005, 08:16
žiju v domění, že dýmkový klíč je trojdílné dusátko. Až po přečtení jsem hlasoval pro NE neboť výhrubník nepoužívám

myslím že mé dýmky jsou na tom jako Tutonovy
17 čer. 2005, 09:03
Mě se ten karbon taky jaksi moc rychle nevytváří. Hlavně v dýmkách s kotlíkem průměru 22 mm. Cosi se mi usazuje na stěnách dýmek užších (18 mm), ale nejsem si jistý, zda to není spíš dehet a zbytečky tabáku.
17 čer. 2005, 10:12
bigdragon píše:žiju v domění, že dýmkový klíč je trojdílné dusátko. Až po přečtení jsem hlasoval pro NE neboť výhrubník nepoužívám

myslím že mé dýmky jsou na tom jako Tutonovy
zatímco s "dýmkovým nožem" si nejsem jistý na 100% (používá to ale DrStanislav) tak s tím klíčem celkem ano (uvádí jej Hingis i Schulz)
19 čer. 2005, 08:31
Ono půjde spíš o zvyk, s čí se naučíš, to považuješ za bezpečnější.
Nakonec - důležitej je výsledek
21 čer. 2005, 08:29
nemate nahodou nekdo zkusenost s obema typy klicu? ktery se vzm zda lepsi, klasicky klic nebo takovy ten drahy vyhrubnik.
21 čer. 2005, 15:56
Já bych řek, že výhrubník je lepší. Dá se lépe kontrolovat průměr a kolik chceš odebrat.