19 zář. 2012, 07:01
JCP tady opakovaně zmiňoval komonici jakožto tradiční příchuť.
19 zář. 2012, 07:32
Už som to tu niekde písal. Viem o jednom, čo si natrhal nejaké byliny a vyfajčil ich následkom čoho oslepol (teda nie len metanol..). Našťastie sa z toho po pár dňoch dostal a zrak sa mu vrátil. Nevravím že sa nemá fajčiť nič iné ako tabak, rozličné byliny a listy drevím sa fajčili a fajčiť budú, len vravím POZOR na experimentovanie, mať spoľahlivé informácie a pod.
Sám som si u Byška čuchol k nejakej bylinnej zmesi určenej na fajčenie, bola kúpená normálne v plechovke ak tabak tuším v UK. Neviem presne o čo šlo, možno to bude vedieť doplniť on. Voňalo to zaujímavo. Ale nebol to tabak

.
Keď tak možno by som začal niečim takým..
19 zář. 2012, 08:00
myslím, že i scalex měl nějakou směs do dýmky, která žádný tabák neobsahovala. nakolik si ovšem pamatuji, bylo to hodně neutrální a bez jakéhokoli obsahu chuti. fakt divná směs.
19 zář. 2012, 08:35

Errol
Každopádně poreferuj, určitě by to nebylo špatné vědět, co dobrého přimíchat do nějaké směsi. Kdyby jsi přestával vidět, tak piš rychle, ať víme co nepřimíchávat
19 zář. 2012, 10:19
Tady tohle by měla být osvědčená pětice, která se kouří už po mnoho let, takže by škoda na zdraví být neměla.
19 zář. 2012, 10:36
Škodu by mohl způsobit například durman a podobný lahůdky.
19 zář. 2012, 11:23
Zase takový experimentátor nejsem.
19 zář. 2012, 18:15
Jo, v nějakém shopu jsem to kdysi objednával... herbal pipe tobacco... byla to taková jemná huňatá směs, taková hebká a opravdu hodně jemná, chuť to nemělo žádnou, nikotin pochopitelně taky. Na srazu toho celou dýmku vybánil Martin Pedain a říkal, že to byl zvláštní zážitek, který by nerad někdy opakoval. 8^) Takže asi tak. Ani nevím, kde to nakonec skončilo... mám dojem, že jsem z toho pak na vánoce udělal františky. 8^)
19 zář. 2012, 19:19
S tím počítám. Bylinky jsou to dobrý, takže když to nebude chutnat v dýmce, tak si z toho uvařím čaj (=
19 zář. 2012, 19:32
Errol píše:S tím počítám. Bylinky jsou to dobrý, takže když to nebude chutnat v dýmce, tak si z toho uvařím čaj (=
Errolova univerzálna zmes

. Daj potom vedieť, ako ti to chutilo, osobne by som šiel skôr do toho čaju
Inak, nech len nepindám, rozmýšľal si nad tým, ako zabezpečiť vlhkosť zmesi? Hádam, že vysušené, ako bylinky zvyčajne sú to nebude celkom ono..
21 zář. 2012, 17:34
Před nějakým tím měsícem jsem po přečtení tohohle fóra vyrazil na záhonek a oškubal všelicos: meduňka, máta, řebříček, levandule
Po usušení jsem jsi z toho (+ nějaká ta špetka tabáku) ubalil cigaretu.
Už si to moc nepamatuju, ale myslím že meduňka byla celkem hnusná.
Překvapila mě máta - jak moc se po usušení a vykouření zachová ten mentol - měl jsem pak v hubě průvan jak z tunelu, jak moc větrové to bylo

Ta je na ochucování celkem jistota.
22 zář. 2012, 07:37
Už se to tady řešilo a někdo tu radil přidat čerstvý lístky máty do tabáku místo zvlhčovače a necht to od nich načichnout a následně je vybrat a zahodit. Pokud mě paměť neklame, tak na to byly vesměs pozitivní ohlasy.
22 zář. 2012, 09:59
Já bych tu mátu spíš nasušil a přidal přímo do tabáku.
S tou čerstvou je třeba pohlídat, aby na to člověk nezapomněl => plíseň.
22 zář. 2012, 10:22
Tak ty lístky musej bejt pochopitelně čistý, plísní se ale, myslim, zbytečně straší. Já tabák normálně vlhčim smotkem hajzlpapíru namočenym ve vodě z kohoutku a zatim mi nic nezplesnivělo, normálně ho hodim do tabáku a za pár dní vytáhnu uplně suchej. Teď jsem zkoušel alternativní vlhčení horkou párou z mašinky na preso a výsledek jsem ještě nezkoušel. Drtit do tabáku sušený listí, podle mě neni uplně dobrý, protože ten tabák je fermentovanej a to listí ne a je velká pravděpodobnost, že to bude štípat, divně hořet. Navíc ta drťka bude mít jinou strukturu, než ten nařezanej tabák. U nějakýho uplně hnusnýho tabáku prosim, ale dobrýmu tabáku tim, mám ten dojem, na kvalitě nepřidáš. Jsem toho názoru, že to ochucování tabáku je celkem alchymie a pokud fakt nevíš, co děláš, tak bude přijatelnej výsledek přinejlepšim výsledkem náhody. Jsou tady lidi, co míchaj zbytky a všimni si, že to vždycky nechávaj aspoň měsíc pracovat, než se do toho pustěj. Nadrobit do fajfky nějaký lupení ze zahrádky může výst k tomu, že Ti bude pak pěkně dlouho trvat než překouříš něčim tu pachuť. Což platí, i o přilejvání alkoholu do tabáku (tady se mnou možná někdo nebude souhlasit), byť sebekvalitnější, kořalka, nebo víno ve fajfce nemá co dělat. Jistě, jsou tabáky s příchutí whisky, nebo vína, ale ty co to vyráběj, věděj co dělaj a určitě ten postup neni takovej, že nabryndaj do tobolky nedopitou lahev.
22 zář. 2012, 10:51
jeleniste píše: Jistě, jsou tabáky s příchutí whisky, nebo vína, ale ty co to vyráběj, věděj co dělaj a určitě ten postup neni takovej, že nabryndaj do tobolky nedopitou lahev.
Neiktoré firmy používajú originál suroviny, ako ochucovadlá
http://www.ammax.org/cz/articles/Navsteva-u-Cornell-and-Diehl 9 obrázok z hora.
Samozrejme s Tvojim príspevkom v zásade súhlasím, oni už vedia ako na to