Re: Míchání vlastních směsí

26 led. 2026, 13:59

Jířa píše:Leží mi tu moc nekouřený Holger Ruby Melange. Osobně , když Holger , tak Black And B. Dneska mi toho Ruby přišlo trochu líto , tak jsem ho mixnul půl napůl s Blackem. Ruby je tak podle mě chutnější , Blacku to trochu ubralo. Žádný zázrak , ale protože se to dalo kouřit , volím Ruby dál v mixu , aby už konečně zmizel. No a večer zase Black + Night Riders

:palm: :puke:
Tak po roce nevím jestli se zastydět a nebo se sám sobě pěkně zasmát . Jak mě tohle mohlo napadnout :palm:

26 led. 2026, 14:36

Jen takový nápad !! Tuším koncem prázdnin jsem si do dýmky na Marlin flake nacpal Wallace flake . Překvapilo mě jak moc mi to zachutnalo . Teď si bafám University flake , pokukuju při tom na Marlina a nějak mě napadá , že by nemuselo být chyba dát plátek na plátek , zabalit a třeba po pár týdnech by to nemuselo být od věci. Teď nad tím přemýšlím , ale jestli to nakonec udělám netuším . Když už vím že co už jednou je , to by moje maličkost kazit neměla !!. No třeba se aspoň zas příští rok zasměju až si to tu přečtu. Ale stojím si za tím , že Wallas v dýmce na Marlin , byl vážně pro mou hubu fajnovej

27 led. 2026, 21:01

Ja Ťa chcem povzbudiť :ok: .

Vo váčšine prípadov výsledok nie je lepší, ale niekedy sa podarí zaujímavá vec.
Skúšaj, hraj sa s tým...
Lepšie byť exaktný, vážiť a robiť si poznámky z miešania aj z testovania ..
Ale ide to aj bez toho :cool: .

27 led. 2026, 23:18

Právě že to zajímavé a chutné se mi povedlo jen málo. Ale zabít laickým mixem aroma dýmek , které mi krásně voněly po používaném tabáku , to se mi povedlo opravdu dokonale na jedničku.

11 úno. 2026, 00:28

Tak mi to nedalo a zkusil jsem 1:1 Marlin flake a University flake . Hlavně mě lákalo udělat Marlin silnější a dost jsem se těšil, takže už po necelých dvou týdnech jsem ho zkusil. Neříkám že to nešlo kouřit , ale dostal jsem chuťově Marlin light. Hodně mu to ubralo na chuti a výsledek je opět takovej , že to nemá cenu zkoušet. Pokud bych ho chtěl pro jeho chuť mixnout ve větším množství oproti UF , tak se zase ztratí význam udělat ho silnější. Takže rozum do hrsti a musím si přiznat , že na míchání tabáku si buď musím pár let počkat , nebo v tom lepším případě se na to vykašlat a přenechat to těm , kteří už o tabáku narozdíl ode mě něco vědí a mají o hodně hodně hodně víc zkušeností. Já totiž vím o tabáčku zatím jen tři věci . 1/chutná , 2/nechutná , 3/dám mu šanci. Takže před zkušenými blendery smekám klobouček a tohle umění nechám prozatím na nich.

11 úno. 2026, 12:45

:offtopic1:
Abych se po včerejším večeru trochu přesněji vyjádřil, byla by lepší formulace né že o tabácích vím tři věci ,
ale že dýmkové tabáky prozatím dělím do třech kategorií :
1/chutná mi
2/nechutná mi
3/dávám tomu šanci
U té třetí tak nějak přesnou formulaci nemůžu udat . Tam patří to , co je pro mě chuťově zajímavé (možná i správněji řečeno neznámé) , nejde to hned zavrhnout , má to prostě něco do sebe , ...... Zjednodušeně chuť , o které si myslím a věřím , že se spolu skamarádíme , ale nemám na ní asi ještě vykouřenou hubu. A tahle třetí kategorie je pro mě asi právě ta nejzajímavější , protože je základem ke tvoření první kategorie.
Druhou kategorii neřeším , ta prostě šanci nemá
Jsem prostě jednoduchej no :wink: ,
Mějte hezkej den , nejlépe v první kategoriji :puffy:

12 úno. 2026, 21:43

S mícháním vlastních směsí nemám moc zkušeností, ale pamatuju si obecnou radu, že do směsi můžeš přidat buď čistou blendovací latakii, aby byla hutnější, anebo virginii a tím ji odlehčit. Držím palce!

16 úno. 2026, 16:49

Tu radu si zapamatuju a díky za ní . Každopádně ale platí , že od téhle činnosti raději na delší dobu odstoupím . Těch tabáků je přeci jen tolik , že stačí ochutnávat a ochutnávat a hledat si své oblíbence . A to věřím , že z dostupných tabáků je naprosto nemožné ochutnat všechny . Zrovna jako věřím , že pokud mi dnes nějaký tabák chutná , může se za pár měsíců stát minulostí . Což je zřejmě silně individuální záležitost . Jistě by se tu našel někdo , kdo se stále rád vrací ke svému oblíbenému tabáčku . Rozhodně bych nehledal důvod to dotyčnému vymlouvat . Zrovna tak se tu jistě najde někdo , kdo má například oblibu ve výročních směsích , které jsou pokaždé jiné (teď se sám sebe ptám , proč jsem ještě žádnou neochutnal) , takže když to tak vezmu v dobrém slova smyslu , tak je vlastně o zábavu postaráno (v mém případě) i bez pokusů míchání vlastních směsí .
Zkráceně mých pár pokusů selhalo a už :plaster:

16 úno. 2026, 22:02

Je to tak. A právě proto, že je tolik hotových směsí, které můžu zkoušet, jsem se do míchání vlastních směsí moc nepouštěl. A náhodné pokusy smíchat něco, co mi nechutnalo, většinou vedly k tomu, že jsem ze dvou dobrých tabáků vyrobil jeden špatný. Přesto bych podobné pokusy úplně nezatracoval. Kouřil jsem kdysi od kolegy dýmkaře jednu velice dobrou zbytkovou směs. Naneštěstí ani sám její majitel vlastně přesně nevěděl, co tam všechno dal. Zkrátka to experimentování je další rozměr kouření dýmky a někdy může vzniknout zajímavá směs.