03 čer. 2005, 10:41
Nevill píše:Nuvolari: a promíchal jsi to během zvhlčování...?
03 čer. 2005, 11:02
Mě jeden trafikant na Žikově radil (sháněl jsem zvlhčovač) svůj recept :Rozprostře tabák do misky a postříká takovým tim mechanickým rozprašovačem co se používá na čistící prostředkyDarkstar píše:Fénix píše:Já praktikuji nechráněný styktabáku s nacucaným papírovým kapesníkem.
Zatím bez nehod
Wau ! Super, ja to delavam taky tak a aspon nemam pocit, ze to delam blbeja to tu ani nechtel radeji prezentovat, ted uz vsak muzu v pohode. Kapesnicek hodne vyzdimam a roztahnu po stene tobolky. Funguje to dobre, ale blbe se odhaduje cas zvlhcovani, jednou jsem to tam zapomel a pak jsem tabak tyden susil
04 čer. 2005, 11:16
04 čer. 2005, 15:17
Petr Masný píše:Mám ještě jeden zlepšovák talířové metodě: kastrůlek, trochu vody, do kastrůlku takový ten napařovač knedlíků, na napařovač alufolii a na ní tabáček. Co vy na to?
05 čer. 2005, 21:57
06 čer. 2005, 06:00
06 čer. 2005, 06:32
Darkstar píše:Objevil jsem dalsi zpusob zvlhcovani tabakuJe sice hodne podobny memu klasickemu s vlozenym kapesnikem, ale misto kapesniku se pouzije vatovy odlicovaci tampon. Namocit, vyzdimat a palickou na maso jeste odstranit co nejvic vody ( u papiroveho kapesniku nelze, pac bych z neho udelal cucky. Pak polosuchy vlozit do tobolky s tabakem, po 6 hodinach vymenit steny tamponu a stranu tobolky. Po dalsich 6 hodinach poradne promichat, nechat ulezet 24 hodin. Vlhceni muze byt i delsi, zalezi na vyschnuti tabaku. Mohu rict, ze tabacek na chuti neztraci, nemockuje, je prijemny a rekl bych je jemnejsi.
06 čer. 2005, 06:40
Milos Cerman píše:Darkstar píše:Objevil jsem dalsi zpusob zvlhcovani tabakuJe sice hodne podobny memu klasickemu s vlozenym kapesnikem, ale misto kapesniku se pouzije vatovy odlicovaci tampon. Namocit, vyzdimat a palickou na maso jeste odstranit co nejvic vody ( u papiroveho kapesniku nelze, pac bych z neho udelal cucky. Pak polosuchy vlozit do tobolky s tabakem, po 6 hodinach vymenit steny tamponu a stranu tobolky. Po dalsich 6 hodinach poradne promichat, nechat ulezet 24 hodin. Vlhceni muze byt i delsi, zalezi na vyschnuti tabaku. Mohu rict, ze tabacek na chuti neztraci, nemockuje, je prijemny a rekl bych je jemnejsi.
Ono vytloukání vody zase není tak nutný. Prostě do kapesníku jen trošku "cvrknu", a ono ždímání je spíš kontrola, jestli jsem té vody nedal moc.
Píšeš že "vlhčení může být delší" - - - to je dost nepřesný. Vlhčení MUSÍ být delší. Trvá i několik dí, nežli se vlhkost pozšíří a zvlhčí všechno rovnoměrně. Teprve po několika dnech je tabák fajn.
Neříkám to poprvé, ale kouření dýmky NENÍ o pospíchání !
06 čer. 2005, 09:03
Darkstar píše:Milos Cerman píše:Darkstar píše:Objevil jsem dalsi zpusob zvlhcovani tabakuJe sice hodne podobny memu klasickemu s vlozenym kapesnikem, ale misto kapesniku se pouzije vatovy odlicovaci tampon. Namocit, vyzdimat a palickou na maso jeste odstranit co nejvic vody ( u papiroveho kapesniku nelze, pac bych z neho udelal cucky. Pak polosuchy vlozit do tobolky s tabakem, po 6 hodinach vymenit steny tamponu a stranu tobolky. Po dalsich 6 hodinach poradne promichat, nechat ulezet 24 hodin. Vlhceni muze byt i delsi, zalezi na vyschnuti tabaku. Mohu rict, ze tabacek na chuti neztraci, nemockuje, je prijemny a rekl bych je jemnejsi.
Ono vytloukání vody zase není tak nutný. Prostě do kapesníku jen trošku "cvrknu", a ono ždímání je spíš kontrola, jestli jsem té vody nedal moc.
Píšeš že "vlhčení může být delší" - - - to je dost nepřesný. Vlhčení MUSÍ být delší. Trvá i několik dí, nežli se vlhkost pozšíří a zvlhčí všechno rovnoměrně. Teprve po několika dnech je tabák fajn.
Neříkám to poprvé, ale kouření dýmky NENÍ o pospíchání !
I nekolik dnu ?Tak to ja nevedel. Ja vlhcim tabak pouze 12 hodin, nekdy jeste mene, pak to promicham a nechavam ulezet. Je fakt, ze ho nechavam ulezet i nekolik dnu, protoze ta vlhkost je zatim nerovnomerna.
15 čer. 2005, 18:40
15 čer. 2005, 18:42
Fénix píše:Včera večer jsem zase zkoušel zvlhčovat s piškotem, a fakt nevimJak dlouho ho necháváte ve vodě, aby do sebe něco nasál ? Já ho máčel 10 minut a dal do krabičky s Three Nuns, kde je už asi jen patnáct koláčků. Teď jsem to otevřel, piškot je suchý, tabák je suchý...
![]()
16 čer. 2005, 06:55
Fénix píše:Včera večer jsem zase zkoušel zvlhčovat s piškotem, a fakt nevimJak dlouho ho necháváte ve vodě, aby do sebe něco nasál ? Já ho máčel 10 minut a dal do krabičky s Three Nuns, kde je už asi jen patnáct koláčků. Teď jsem to otevřel, piškot je suchý, tabák je suchý...
![]()
16 čer. 2005, 07:01
16 čer. 2005, 08:02
Milos Cerman píše:Máš-li málo tabáku, musíš použít nenší krabičku a odpovídající kapacitu zvlhčovače, a to jestli používáš piškot anebo kapesník je v celku jedno.
Milos Cerman píše:Ještě malej dodatek :
Piškot (tak jako všechno ostatní) pobere do sebe jenom určitý množství vody. Voda je téměř nestlačitelná, proto se jí tam - a ani jinam - víc prostě nenašlape, bezohledu na to, jestli materiál namáčíš den anebo tejden
16 čer. 2005, 08:15
Milos Cerman píše:Ještě malej dodatek :
Piškot (tak jako všechno ostatní) pobere do sebe jenom určitý množství vody. Voda je téměř nestlačitelná, proto se jí tam - a ani jinam - víc prostě nenašlape, bezohledu na to, jestli materiál namáčíš den anebo tejden