Nacpání dýmky!!!

Pouze dotazy a odpovědi! Dýmky, tabák apod.

Moderátoři: Fénix, piter, Nevill, basa333

Re: Nacpání dýmky!!!

Příspěvekod Tlapa » 07 úno. 2010, 12:03

Při dalším pokouřeníčku jsem se s nacpáním zase nějak extra nepáral a dýmka mi pěkně hajcovala. Je to začarovanje kruh..... :think: Jednou tak a jednou tak :smoke3: Ha, odradit mě to ale nemůže, protože po roce kouření jsem si dýmku zamiloval. Jen stále nemůžu v brněnských trafikách narazit na SG Black shery, na kterej se už třesu. :lol: Ale to jen tak mimo mísu....
Tlapa
Člen pipE-clubu
Člen pipE-clubu

Věk: 23

Příspěvekod Cifro » 07 úno. 2010, 12:11

:arrow: Tlapa

Všetko ide časom. Po čase pri napchávaní na to nebudeš ani myslieť, proste to tam nandáš a bude ti to horieť dobre, ani nebudeš vedieť prečo. A občas ti to horieť nebude a tiež nebudeš vedieť prečo :puffy:
Cifro
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Věk: 52

Příspěvekod Tabasco » 13 úno. 2010, 15:43

Sobpeta píše:Je to zajímavý, dneska jsem učinil přesně takovou zkušenost....

Našel jsem v piksli tři dost uschlý plátky Balfan flaku. Napadlo mě, že drolit by to nemělo cenu, proměnily by se v prach. Tak jsem je jen tak nalámal na kousky, nasypal(doslova) do dýmky a paráda. Sice to chvilku protestovalo, než se to chytlo, chvílama jsem trochu propadal panice, ale trpělivost se vyplatila. Super chladný pokouření a takhle sypkej bílej popílek mi s fajfky ještě nevypadl za celou dobu co kouřím... :smoke6: :smoke5:
Asi se s těma esgéčkama nebudu tak párat. Tohle hořelo a chutnalo naprosto parádně, ani nevadilo, že ty fláky byly tak suchý. Vždycky to trápení s tím žmouláním a drobením...ještě to párkrát prubnu jestli to třeba nebyla náhoda a možná u tohodle stylu "nacpávání" nepoddajných plátků zůstanu.

Zřejmě asi čím sušší tabák, tím vetší kousky cpát a naopak. :wink: Ameriku jsem určitě neobjevil, ale každopádně mě to potěšilo. :joy:

Dnes jsem to vyzkoušel taky. Zbyly mi dva fláky SG NF, na které jsem zapomněl a byly suchý jako troud. Rozlámal jsem je podle popisu, nacpal do Barontinky a zapálil. Tabák se choval ukázkově a ani jsem neměl problémy se zapálením. Výsledkem byl krásně bílej popel, pokud to nebyla náhoda, tak Sobpeta vymyslel jak na zapomenuté zbytky tabáků. :clamp:
Tabasco
Člen pipE-clubu
Člen pipE-clubu

Věk: 22

Příspěvekod Sobpeta » 14 úno. 2010, 12:00

Ale kdepak, nic jsem nevymyslel..... :lol:

Naopak, spoustu lidí by zde oponovalo, že takhle suchej tabák se ani kouřit nedá. :wink:
Sobpeta
Člen pipE-clubu
Člen pipE-clubu

Věk: 32

Příspěvekod PK101 » 09 bře. 2010, 16:33

Byl by někdo tak hodný a poradil mi, kde koupit slušné dřevěné dusátko? Googloval jsem jako veverka, ale narazil jsem jen na http://bit.ly/by46mS — ale jednak ho nemají, jednak není vidět jak vypadá, a zajíce v pytli nerad kupuji.

Ideálně kulaté, zjistil jsem, že je skutečně nejlepší poťapkávat v kroužcích a jemňoučce — takže kulaté dřevěné dusátko, které by neodvádělo teplo, a dalo se ležérně držet ve dvou prstech a pootáčet jím, by mohlo být fajn. Díky za případné tipy. (Tady v diskusi jsem narazil na zmínku, že něco takového mívali v Proseči, ale na jejich webu jaksi šetří informacemi.)
PK101
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel

Věk: 39

Příspěvekod Tlapa » 09 bře. 2010, 16:41

Nejsnažší je si ho doma udělat. Třeba v OBI koupíš za pár korun cedrovou nebo dubovou tyčku o průměru 15mm. Pak už jen stačí zakrátit na vyhovující délku, trochu zahladit a zarovnat a dusátko je na světě. :smoke5:
Tlapa
Člen pipE-clubu
Člen pipE-clubu

Věk: 23

Příspěvekod pitrson » 09 bře. 2010, 16:48

PK101 píše:Byl by někdo tak hodný a poradil mi, kde koupit slušné dřevěné dusátko?...

Zajdi do Hornbachu (, Bauhauzu,...) a porid si tam drevenou kulatou tycovinu o prumeru 15mm (cca 10kc/ks). Z ni si doma narez cca. 10cm dlouha 'prava zavodni drevena' dusatka :smoke5:
pitrson
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Příspěvekod jcp » 09 bře. 2010, 16:52

:arrow: PK101
podle mě je úplně nejlepší dusátko hliněný image_id: 5640 .. to jediný špinavý skoro nahoře. Drobná chybka je, že (pokud vím) ho má akorát Hingar ve Štěpánský.
jcp
Moderátor
Moderátor

Věk: 61

Příspěvekod PK101 » 09 bře. 2010, 17:24

Díky všem! Zatím jsem zašel do sklepa a přiřízl manželce kulatinu do květináčů (a potáhl aspoň bužírkou, aby to mělo jakous-takous štábní kulturu).

Ale časem bych si chtěl nějaké fajnové koupit — moc rád si totiž v životě dopřávám malé radosti, a pořád si něco vybírám a objednávám — kromě muziky a filmů to teď budou i dýmky a příslušenství.
PK101
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel

Příspěvekod basa333 » 09 bře. 2010, 17:33

kulatina s bužírkou? já ti nevím, to bych asi zvolil radši CPT (czech pipe tool) a počkal si na to definitivní dusátko. osobně i po pár letech CPT upřednostňuji. je to absolutní klasika
basa333
Člen správní rady pipE-clubu
Člen správní rady pipE-clubu

Věk: 47

Příspěvekod PK101 » 09 bře. 2010, 17:46

basa333 píše:… kulatina s bužírkou…

Samozřejmě jen kousek nahoře, který budu držet prsty — ťapťat to tím sajrajtem rozhodně nehodlám :-)
PK101
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel

Příspěvekod jcp » 09 bře. 2010, 17:58

Pokud chceš něco hezkýho a levnýho, tak jukni na etrafiku. Wolfertz stojí jen 122,-Kč a je hezkej i praktickej (na tý mojí fotce je vpravo nahoře) nebo si kup na ebay echtovní anglickej pipeknife ze Sheffieldu :)
Naposledy upravil jcp dne 09 bře. 2010, 18:13, celkově upraveno 1
jcp
Moderátor
Moderátor

Věk: 61

Příspěvekod PK101 » 09 bře. 2010, 18:12

jcp píše:Pokud chceš něco hezkýho a levnýho, tak jukni na etrafiku. Wolfertz stojí jen 122,-Kč a je hezkej i praktickej…

Přesně na ten se už dívám — zaujalo mě, že má tu placku uprostřed osy a mělo by to jít pohodlně protáčet mezi dvěma prsty. Snad neztratím to pouzdro :-) Dík moc za tip.
PK101
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel

Příspěvekod kovářskej » 11 bře. 2010, 10:13

A nebo to řeš jako já, neboť neustále ťapťátka ztrácím a náhodně nacházím když už je nepotřebuju - sem tam prostě přimáčknu tabák ve fajfce ukazováčkem anebo častěji nosím v kapse montérek obyčejnej vratovej šroub (to je zajímavý, ten jsem ještě nikdy nevytratil, asi proto že je těžkej a nevypadne sám od sebe). Je fakt že jako kovář mám ruce trochu míň citlivý a víc zrasovaný než gentlemani pokuřující z biliardů nad biliárem :smoke5:
kovářskej
Člen pipE-clubu
Člen pipE-clubu

Věk: 44

Příspěvekod BATRACHOS » 11 bře. 2010, 12:25

PK101 píše:

No já bych Ti to nedoporučoval.
Mám ho asi tak čtrnáct let.
Ten obal je na dvě věci na ... a na ... 8)
Smysl by měl pouze v případě, kdyby kryl špinavou část dusátka a tím bránil kapsu či okolí před ušpiněním ... což nečiní. :roll:

Přesněji ... na ulehčení čištění a vysypání ten Wolfertz asi ano.
Ale na dusání (tedy vlastně hlavní účel téhle serepetě) rozhodně ne, stejně jako jakékoliv jiné kovové dusátko.
Dřevěná kulatina je dobrá, bužírku bych směle vyhodil ... patří snad na kabely, a ty nejsou určeny civilisovaným pohledům. :wink:

Nejlepší jsou dusátka keramická, to má pravdu JCP, jen o malinko horší cokoliv ze dřeva.
Když si zbrousíš jeden konec té kulatiny do tvaru lopatky, máš ideální dusátko.
BATRACHOS
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Věk: 36

PředchozíDalší

Zpět na Poradna