20 zář. 2025, 17:18
Tak nějak mě podvědomě láká ochutnat nějaké lano. Nejsem v tom nějak zběhlý a mám pocit , že je u nás téměř nemožné ho sehnat . Zrovna tak mám pocit , že je tu dost těch , kteří ho kouří. Tak bych se rád zeptal , jestli někdo pustí radu kde jsou lana dostupné. Jířa
Nejblíže jsem totiž našel v TABAK-KONTOR v Lipsku.
23 zář. 2025, 16:59
...to by mě také zajímalo. Obávám se, že lana jsou silně nedostatkové zboží celosvětově. Navíc z Německa by sis to musel dovézt osobně a max do 1kg. Objednat to nejde kvůli pravidlům EU, resp. CZ daním. Ale jsem sám zvědavý jestli někdo neví něco nového-taky bych si nějaké lanko dal
24 zář. 2025, 12:24
Ten limit do kilogramu , ten mě fakt neomezuje )) . Ale ten fakt , že pro krabičku tabáku musíš dlouze pátrat a cesta tě navíc vyjde dráž než tabák.
A když už musím z Pardubic do Prahy pro tabák , protože v Pardubicích nic kromě Petersnova UF flaku neseženeš , tak bych fakt byl rád , kdyby alespoň u té Prahy zůstalo.
25 zář. 2025, 08:31
Bohužel, v ČR je lanová situace tristní...
25 zář. 2025, 12:46
Pravda , tristní to je. Nezbývá než šetřit a šetřit a někdy si prostě udělat dražší výlet a najet pár stovek km.
25 zář. 2025, 14:06
Obávám se, že tady ani šetření nepomůže.

Lanová situace je tristní v celém nejbližším planetárním systému
27 zář. 2025, 20:34
[quote="Jířa"] ...bych se rád zeptal , jestli někdo pustí radu kde jsou lana dostupné...
Ak máš záujem, pošli mi prosím Tvoju adresu do SZ. O nejaké vzorky sa rád podelím
28 zář. 2025, 17:56
Ahoj Snoopy , posílám ))
27 lis. 2025, 18:58
V Německu se dá nakoupit na eshopech s odesláním na německou adresu. Je to služba, která umožňuje objednávat zboží, které nelze zaslat do ČR. Těch služeb je více, jedna má výdejnu v Žitavě, což je kousek za hranicemi, takže kdo to tam nemá daleko, může si objednat tabáky a vyzvednout si je osobně. Převoz přes hranice už je pak váš problém - jestli povezete kilo nebo si lajsnete pašovat víc. Ale vzhledem k tomu, že přes přechod u Žitavy proudí bambiliony Čechů sem tam kvůli nákupům v REWE, tak si nemyslím, že by v tom provozu vyhmátli nějakou ojedinělou větší zásilku tabáku.
01 pro. 2025, 17:33
Obávám se, že se mýlíš-lana již pár let nikdo nevyrábí a neprodává. Leda by snad byla nějaká zapomenutá várka na skladě. Nebavím se o ČR ale o Evropě.
01 pro. 2025, 20:05
Jestli je můj poznatek k německým e-prodejcúm správný , tak ono se to někde tváří , že jsou twisty v běžné nabídce . Až po prokliknutí k danému druhu , nebo ještě později k nákupu se teprve objeví info že není skladem nebo nelze objednat .
02 pro. 2025, 20:24
Taky jsem zkoušel pídit po všech možných zahraničních eČertech. Marně.. Ale pokud se někde něco objeví tak se těším že tu dá někdo věděít
02 pro. 2025, 23:09
Ferd píše:Obávám se, že se mýlíš-lana již pár let nikdo nevyrábí a neprodává. Leda by snad byla nějaká zapomenutá várka na skladě. Nebavím se o ČR ale o Evropě.

V britských e-shopoch (napr. James Barber alebo Smoke-king) sú twisty aj pigtaily od SG a GH stále v ponuke. Snáď sa ešte vyrábajú, ale možné je aj to, že dopredávajú staré zásoby.
04 pro. 2025, 11:50
Pravdu díš!! Děkuji za info. A omlouvám se za matoucí informaci, i UK je Evropa a součást našeho planetárního systému. Tak snad se to časem zlepší....