Mno ...
...

...
... za prvé to na fotce nevypadá jako lakovaná fajfka, ale spíš jako rustik nebo jemný šedavý písek. Ale třeba je to fotkou.
... za druhé bych řekl, že to není praklina, ale kazík. Zkrátka že to nevzniklo užíváním (přílišným tlakem čepu na vývrt krčku), ale že to bylo skryto ve dřevě.
Alespoň na fotce to vypadá tak, že prasklina nejde od kraje nástavce/krčku. Pak by se to zvětšovat nutně nemuselo.

Ovšem
rozhodně bych tu fajfku vnímal jako rizikovou a dával bych si setsakramentský pozor při rozšroubovávání. Zejména bych krček držel prsty až za rizikovým místem, tj. těsně u přechodu do náústku, a asi bych si dal záležet s namazáním čepu grafitem nebo mýdlem. To pomůže dost, zejména při první otáčce.
Pokud by se to zvětšovalo, tak jedině vyztužit krček zmíněným prstýnkem, resp. lze podomácku využít i omotávku, ale chce to se zvoleným materiálem umět a mít trochu cit, aby to nedopadlo ošklivě.
Ale i to se dá, byť jsem to tu zatím nikde neviděl. U jedné levné fajfky jsem to tak řešil a jinak s tím mám rozsáhlé zkušenosti u luků.