11 srp. 2004, 22:19
V poslední době to už dělám stejně jako Miloš - papírový kapesník a převařená vystydlá voda. Teď zrovna provádím hromadné vlhčení, tak dám vědět jak to dopadlo
11 srp. 2004, 22:23
Fénix píše:V poslední době to už dělám stejně jako Miloš - papírový kapesník a převařená vystydlá voda. Teď zrovna provádím hromadné vlhčení, tak dám vědět jak to dopadlo

sem linej, ...maly kousek vaty na papirek nad tabak(v krabicce) a obycejna voda z vodovodu, zatim bez plisne a bez problemu
12 srp. 2004, 07:56
To ja jsem v tomhle asi uplnej barbar. Vzal jsem rosicku na kytky, orosil na spodni strane vicko plechovky a plechovku zavrel. Druhy den bylo vicko suche a tabak vlhky.
A tabak v zavarovackach ani vlhcit nepotrebuje, presneji ja ho nepotrebuju vlhcit.
07 zář. 2004, 07:48
Mohl by mi někdo poradit kde se dají koupit vzorky tabáku?Už mě nebaví utrácet peníze za tabák a pak zjistit,že mi nesedí?Jako včera-Savinelli mister G-fakt nic pro mě a podle recenzí se nedá úplně řídit,protože každý má jinou chuť.Svíčková je fajn,ale taky nechutná každému
07 zář. 2004, 08:00
Dan píše:Mohl by mi někdo poradit kde se dají koupit vzorky tabáku?Už mě nebaví utrácet peníze za tabák a pak zjistit,že mi nesedí?Jako včera-Savinelli mister G-fakt nic pro mě a podle recenzí se nedá úplně řídit,protože každý má jinou chuť.Svíčková je fajn,ale taky nechutná každému

Koupi se asi nedaji nikde, obavam se ze by se nikomu nevyplatilo kolkovat vzorky. Zdarma ti je daji v nekterych specializovanych trafikach (kamenych), nebo k objednavce na etrafice. Obcas i zde probehne soutez o vzorky tabaku zdarma.
07 zář. 2004, 08:03
Dan píše:Mohl by mi někdo poradit kde se dají koupit vzorky tabáku?Už mě nebaví utrácet peníze za tabák a pak zjistit,že mi nesedí?Jako včera-Savinelli mister G-fakt nic pro mě a podle recenzí se nedá úplně řídit,protože každý má jinou chuť.Svíčková je fajn,ale taky nechutná každému

Další možnost je domluvit se s jiným dýmkařem na výměně - v podstatě akce kulový blesk. Nabídneš to, co tě neoslovilo a naopak od někoho si vybereš to, co zas nešlo jemu. Starej dobrej výměnej systém, my starší ročníky to ještě pamatujem než se vynalezly peníze
Naposledy upravil Jana dne 07 zář. 2004, 09:10, celkově upraveno 1
07 zář. 2004, 08:08
Jana píše:Dan píše:Mohl by mi někdo poradit kde se dají koupit vzorky tabáku?Už mě nebaví utrácet peníze za tabák a pak zjistit,že mi nesedí?Jako včera-Savinelli mister G-fakt nic pro mě a podle recenzí se nedá úplně řídit,protože každý má jinou chuť.Svíčková je fajn,ale taky nechutná každému

Další možnost je domluvit se s jiným dýmkařem na výměně - v podstatě akce kulový blesk. Nabídneš to, co tě neoslovilo a naopak od někoho si vybereš to, co zas nešlo jemu. Starej dobrej výměnej systém, my starší ročníky to ještě pamatujem než se vynalezli peníze

Jo jo, jak jsem jen mohl na to zapomenout..)) Nas stary dobry kulovy blesk...
07 zář. 2004, 13:16

Mozna nejrychlejsi cesta je oslovit lidi z tveho okoli tady na foru a zjistit, kde se schazeji a prijit tam a ochutnavat

... ale mam tuseni, ze Plzenaci ti nabidnou hlavne Balkan

. Jestli mas cas, tak prijd dnes v 19 k Cermisovi do Skretovky, par vzorku se urcite sejde

.
07 zář. 2004, 13:32
gandalfino píše:Dan píše:Mohl by mi někdo poradit kde se dají koupit vzorky tabáku?Už mě nebaví utrácet peníze za tabák a pak zjistit,že mi nesedí?Jako včera-Savinelli mister G-fakt nic pro mě a podle recenzí se nedá úplně řídit,protože každý má jinou chuť.Svíčková je fajn,ale taky nechutná každému

Mozna nejrychlejsi cesta je oslovit lidi z tveho okoli tady na foru a zjistit, kde se schazeji a prijit tam a ochutnavat

... ale mam tuseni, ze Plzenaci ti nabidnou hlavne Balkan

. Jestli mas cas, tak prijd dnes v 19 k Cermisovi do Skretovky, par vzorku se urcite sejde

.
Dan: Neboj, Balkan je zastoupen silne, nikoliv vsak 100%. Dale se objevuji London Mixture, Old Dublin a i nelatakiové směsi se daj najit. Ja mel minule utery Elysee. Black & Bright a Fisherman jsou dalsi. Takze urcite prijd. Ochutnavat bude co.
07 zář. 2004, 13:59
Jó, to byly časy, když byl vzorek k mání v každé trafice.
Sem- tam se ještě najde, ale v rámci boje proti kuřákům se
vzorky prý přestávají vyrábět. Tak teda jenom kamarádi. Ale při
dnešních cenách poštovného ti nezbude, nežli proštudovat furtál, to ale neplatí pokaždé. Některé firmy se s popisem složení nezabývají. Možná tě zachrání výběr dobré prodejny, kde poradí. Ale těch je moc, moc málo. Za takovou se vyplatí i cestovat po republice.
Nakonec ale zbývá jenom riziko, a poslední naděje, že každý tabák je možné v krajním případě smíchat s jiným.
07 zář. 2004, 14:19
Milos Cerman píše: ...ti nezbude, nežli proštudovat furtál, to ale neplatí pokaždé. Některé firmy se s popisem složení nezabývají...
Ty firmy by se popisem složení na obalu určitě chtěly zabývat, ale prý nesmí nyní tyto "lákavé" texty používat. Což je sviňárna nejhlubšího ražení - všude jinde naopak složení být musí ...i na chlastu.
07 zář. 2004, 14:24
to imagoo : Proč by na obalu nemohly být informace o tom, jaký typ tabáku je vevnitř? Včetně síly tabáku ( jako to má MacBaren ) a upozornění na specifika směsi. Mám pocit, že naši legislativu celkem znám, ale tohle mi nějak uniká
07 zář. 2004, 14:34
Jana píše:to imagoo : Proč by na obalu nemohly být informace o tom, jaký typ tabáku je vevnitř? Včetně síly tabáku ( jako to má MacBaren ) a upozornění na specifika směsi. Mám pocit, že naši legislativu celkem znám, ale tohle mi nějak uniká

Před časem o tom někdo psal na -blahé paměti- dýmce.tk, šlo o nové nařízení legislativy EU, co si pamatuju. Psal jsem "prý" protože jsem to taky nikde nenašel. Fakt je, že na nových kondolenčních typech etiket se nedá najít o složení nic.
07 zář. 2004, 14:37
Jana píše:to imagoo : Proč by na obalu nemohly být informace o tom, jaký typ tabáku je vevnitř? Včetně síly tabáku ( jako to má MacBaren ) a upozornění na specifika směsi. Mám pocit, že naši legislativu celkem znám, ale tohle mi nějak uniká

No, ja uz videl MB, kde byl udaj o sile prelepen cernou nalepkou. Asi aby si hloupoucky spotrebitel z cisla 1 nevyvodil, ze ten tabak je pro nej vlastne neskodny. Je nekdy az dojemne, jak se ten stat a jiny podobny instituce staraj, aby se mi nic nestalo