Tlapa
Dobrý je, pokud se SG flákota drolí, dát opravdu ty nejvetší kousky dolů, respektive na dno flákotu jen rozebrat. Zůstanou sypká a neudělá špunt narozdíl od jemný drťě, když se dá dolů. Vůbec, zbytečně moc nadrobenej tabák způsobuje právě to sedání v kotli, strašně snadno se to předusá. Takže rozebírat a nahoru fakt jen drť na podpal. Alespoň já jsem to tak nějak vypozoroval, dobrý je taky nechat tabáček trošku odvětrat, aby byl na omak suchej a nelepil se guče. Jak narazím na těch pár kousků na dně, vetšinou je dokouřeno. Bejvají stejně suchý, tak proč se s tím trápit. Jak je dokouřeno promíchám to s popelem, protáhnu do toho dna čistič, pak zvrchu ucpu dýmku dlaní a zatřepu s ní. Ten suchej popel krásně pokryje stěny kotle, na dně zůstane trocha popílku s těma kouskama navrchu. Navíc se přitom třepání dostane trochu suchýho popela i do kanálku a perfektně to vytahne vlhkost. Nechám zchladnout, vysypu, ještě protáhnu kanál čističem jednou a hotovo.
Pokud se však tabák nadrolí moc a dolů se dá jemnej, vytvoří se ze spodku navlhlej špunt tabákovýho prachu, kterej udělá dole bažinu. Nevím, zda to brát jako radu, ale mě dost vyhovuje to co jsem popsal výše.