Nový člen - predstavenie osoby členom fóra II.

NOVÍ NÁVŠTĚVNÍCI SEM! dále: organizační věci, návrhy na zlepšení...

Moderátoři: Dejmal, Fénix, Rog

Re: Nový člen - predstavenie osoby členom fóra II.

Příspěvekod Dr.Železo » 04 srp. 2011, 20:38

Zdravím vás… !
Po několika večer strávených na tomto (velmi poučném) fóru, jsem se rozhodl, že by bylo záhodno, abych se, jako začínající gentleman, všem ostatním taktéž představil, jak vyžadují zdejší dobré mravy a zvyklosti. Takže…
Jsem tu naprostým nováčkem, jmenuji se Pepa, je mi 27let, pocházím a žiju v Praze, jsem standartně pracující a zároveň i vysokou školu studující. Pokud čas vyzbyde, k mým oblíbeným kratochvílím patří fotografování, výlety nejen po hradech a zámcích, ale i hřbitovech, což spoustě lidem z mého okolí připadá značně morbidní. :) A jak jsem se k dýmce dostal? Dýmky a fajfky mě fascinovaly již od mala, oblíbenou pohádkou pak byla O Trautenberkovi, jak chtěl Krakonošovi vyměnit fajfku. :) K prvnímu kouření dýmky jsem se dostal před šesti nebo sedmi lety a zážitek to nebyl příliš příjemný- v krku a na patře to škrábalo, jazyk popálený, při čištění zubů mi až vyhrkly slzy do očí, jak to na jazyku štípalo, druhý den jsem měl v puse pachuť, jak kdybych snědl popelník vajglů… Nicméně myšlenky na dýmku, na tu majestátnou, elegantní a krásně zpracovanou věc, se mi stále vracely. Navíc nějaká bohulibá neřest mi chyběla… Takže jsem nedávno podlehl, z internetu si objednal tabák a dýmku pro začátečníky, k tomu několik dalších nezbytností. Zároveň i tabák typu flake, který mi zpočátku dělal ve všech směrech potíže, ale po několika vašich radách a tipech snad už vím jak na něj. Na rozdíl od předchozích zkušeností je každá další dýmka stále lepší a lepší, kuřácký zážitek o to kvalitnější a pocit relaxace a jakési „svátečnosti“ o to větší.
Hezký den všem…
Uživatelský avatar
Dr.Železo
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
 
Příspěvky: 25
Věk: 40
Registrován: 29 črc. 2011, 18:52
Bydliště: Praha

Re: Nový člen - predstavenie osoby členom fóra II.

Příspěvekod sihanuk » 04 srp. 2011, 22:05

Vítej mezi námi, tady na fóru získáš velmi mnoho zkušeností jak na dýmku a taky velmi mnoho příležitostí jak utratit spoustu peněz za nové dýmky a tabáky. A ikdyž budeš jednou mít spousty a spousty dýmek jako třeba já :D (asi 400 kousků) pořád budeš mít pocit že nemáš z čeho kouřit :smoke5:
Uživatelský avatar
sihanuk
Člen pipE-clubu
Člen pipE-clubu
 
Příspěvky: 1701
Věk: 50
Registrován: 28 lis. 2010, 17:13
Bydliště: Kokovice 56, Klobuky

Re: Nový člen - predstavenie osoby členom fóra II.

Příspěvekod marvec » 07 srp. 2011, 13:34

Ahoj,

nějakou dobu sleduji toto fórum a rozhodl jsem se, že také vstoupím mezi aktivní členy. Jmenuji se Martin (29, Brno), s dýmkou jsem začínal kolem roku 2000 a moc rad do začátku jsem nesehnal. Bylo to chvílemi velmi těžké, ale vydržel jsem. Pořád se pokládám za začátečníka, protože až loni jsem začal kouřit víc a pořídil jsem si i druhou dýmku. Mám radost, že jsem se časem sám probojoval k takovým věcem, které tu jsou obecně doporučované. I když jsem kolikrát z močky prskal jako křeček a kouřil papír s ledkem (spořič tabáku).
Moje dýmky jsou v albu. Mezi mé oblíbené tabáky patří (ultra)aromatik Holger Danske Honey Dew (naivně si říkám, že by tam ta chuť mohla být opravdu z medu a ne čistě chemická), teprve nedávno jsem pořádně zkusil i nearomatizované tabáky a zaujal mě Peterson Sherlock Holmes a do třetice mi zachutnal L.J.Peretti Blend no. 101, což je burley, který jsem měl možnost vyzkoušet ve Spojených státech. Obzvlášť ten bych rád sehnal i u nás, ale obávám se, že to nebude možné a za chvíli mi dojde...
Toliko ke mě a směle do budování tradice kouření dýmek :puffy:
Uživatelský avatar
marvec
Registrovaný uživatel
Registrovaný uživatel
 
Příspěvky: 3
Registrován: 07 srp. 2011, 11:50
Bydliště: Brno

Re: Nový člen - predstavenie osoby členom fóra II.

Příspěvekod martinm » 10 srp. 2011, 17:49

Zdravím všechny, konečně jsem se díky spontánímu rozhodnutí odhodlal a splnil si své pokušení vyzkoušet, pro mne vždy kouzlem opředené pokojné kouření dýmky a jsem tím naprosto unešen (doutníky asi vzaly za své a nevím, jestli se k nim ještě vrátím).

Dne 26.7.2011 jsem si koupil na dovolené v Bavorsku, v malém městečku Holzkirchen, svou první dýmku značky Passatore (Itálie) - fotky v zápětí přidám do chlubícího vlákna. Od velmi příjemné a vstřícné obsluhy jsem dostal mnoho rad do začátku, které mi novomanželka :-) trpělivě překládala a už jsem se nemohl dočkat prvního bafání. Do začátku mi byl doporučen lehký italský tabák Celini, který jak jsem zjistil chutná a voní nejen mi, ale hlavně voní i manželce, tudíž je mi dovoleno spokojeně si bafat i v domku, v pohodlí oblíbeného křesla.

Jak už to tak bývá, začal jsem na internetu zjišťovat pro mne nové informace o dýmkách, tabácích, příslušenství apod. a narazil jsem na tuhle stránku a dnes jsem se dostal i k focení dýmky a tak jsem se tady zaregistroval a píšu první příspěvek :-) Jsem rád, že existují tyto stránky, je na nich spousta zajímavých, poučných a i zábavných informací, ale hlavně jsou tady lidé, pro které je dýmka a vše, co s ní souvisí, něco víc než kus dřeva a tak pevně věřím, že tady poznám pohodové lidí a dozvím se spousty informací.

MartinM.

Ps: Už vím o dvou dýmkách, které chci... :-o
martinm
Registrovaný uživatel
Registrovaný uživatel
 
Příspěvky: 2
Věk: 42
Registrován: 10 srp. 2011, 10:39
Bydliště: Frýdek-Místek

Re: Nový člen - predstavenie osoby členom fóra II.

Příspěvekod gene » 12 srp. 2011, 11:22

Zdravím všechny přátele dýmek a voňavých obláčků,
ve středu jsem se zaregistroval a myslím, že by bylo nanejvýš vhodné se představit. Moc se omlouvám, ale příprava na dovolenou mi poněkud zahltila a nějak mi chybí ta správná tvůrčí nálada. Nicméně slibuji, že až se vrátím, sestavím svoje pajpkulum víte.
Teď bych jenom rád řekl, že jsem se nikdy neúčastnil nějakých chatů, diskuzí apod. Pár jsem jich občas sledoval a skoro vždycky se to nakonec zvrhlo ve vulgarismy a vzájemné osočování. Nemám ani profil na Facebooku. Tohle fórum sleduji už delší dobu a jsem potěšen jeho kultivovaností, elementární lidskou slušností a respektu vůči názoru druhých. Je to jeden z hlavních důvodů mé registrace, samozřejmě šíři jeho záběru a odbornost nevyjímaje.
Zatím přeji tomuto webu a všem jeho účastníkům mnoho zdaru a stálé zdraví.
Gene.
Uživatelský avatar
gene
Člen pipE-clubu in memoriam
Člen pipE-clubu in memoriam
 
Příspěvky: 227
Věk: 57
Registrován: 10 srp. 2011, 19:15
Bydliště: Plzeň

Re: Nový člen - predstavenie osoby členom fóra II.

Příspěvekod kanagonda » 12 srp. 2011, 13:49

Zdravím všechny dýmkaře.

jmenuju se Honza, je mi 35, jsem z Prahy, a jsem nekuřák dýmkař se slabým žaludkem (středně silný tabák je pro mě silný tabák). Začínal jsem myslím v 17 letech spíš tak nějak z pozérství, pokud nepočítám své začátky v 11 letech kdy jsem kouřil čajové sáčky z dýmovnice tvaru dračí hlavy kterou jsem si tehdy na táboře vyrobil z "moduritu" (Chuť si už teda nepamatuju ale o tu tehdy sakra nešlo!).

Dlouho jsem kouřil jen hodně příležitostně (2x za rok). Pak jsem jezdil celou zimu venčit kočár aby mohla mladá naspat a to jsem každý den dal cestou jeden kotlík a položil tak zdravé základy nezdravé závislosti. Loni na podzim jsem si konečně koupil kvalitní pracovní Petersonku.
Mám rád slabší sladší tabáky.

Kromě zmíněné Petersonky (bent) vlastním ještě jeden no name německý kotel (taky bent) a momentálně dvě dlouhé mastkové dýmky s bezovou troubelí (typu kulomet) vlastní výroby, třetí je na cestě.

Kouření jsem vždy bral jako společenskou událost ale čím dál víc i jako vlastní soukromou potřebu. Mám to prostě rád.

Problém je trefit tabák co by mi vyhovoval. Věci co radí kuřáci dýmek jsou často na mě dost silný anebo mi v hubě či dýmce děsně smrděj.

Fórum čtu již delší dobu, našel jsem tu pár dobrejch inspirací.

Momentálně oblíbené listí: MB N8special reserve, DanT Ocean liner ready rubbed
Uživatelský avatar
kanagonda
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
 
Příspěvky: 42
Registrován: 20 říj. 2010, 14:15

Re: Nový člen - predstavenie osoby členom fóra II.

Příspěvekod Pistacik » 14 srp. 2011, 11:06

Vítam všetkých nováčikov!
Uživatelský avatar
Pistacik
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 5658
Věk: 46
Registrován: 26 říj. 2007, 13:06
Bydliště: Praha

Re: Nový člen - predstavenie osoby členom fóra II.

Příspěvekod Namornik » 14 srp. 2011, 11:33

To se to tu rozrůstá :ok: všechny vítám a přeji chladný dým, kterým snad nakazíte své přátele a dýmkařský svět se začne rozrůstat :puffy:
Uživatelský avatar
Namornik
Člen pipE-clubu
Člen pipE-clubu
 
Příspěvky: 1069
Věk: 35
Registrován: 04 říj. 2010, 19:37
Bydliště: Mlékojedy u Neratovic

Re: Nový člen - predstavenie osoby členom fóra II.

Příspěvekod harm » 14 srp. 2011, 12:17

Vítám všechny nováčky mezi nás.
Uživatelský avatar
harm
Člen pipE-clubu
Člen pipE-clubu
 
Příspěvky: 423
Věk: 40
Registrován: 29 led. 2011, 21:45
Bydliště: Machov

Re: Nový člen - predstavenie osoby členom fóra II.

Příspěvekod Coonan » 15 srp. 2011, 06:37

Též se přidávám k ostatním a vítám všechny nově přichozí mezi námy :puffy: . A´t vám dýmka přinese tu radost a pohodu jako to dokázala přinést nám. A A´t mezi námy najdete dobré kamarády a přátele :)
Uživatelský avatar
Coonan
Člen pipE-clubu
Člen pipE-clubu
 
Příspěvky: 338
Věk: 36
Registrován: 01 úno. 2011, 16:32
Bydliště: Praha 4

Re: Nový člen - predstavenie osoby členom fóra II.

Příspěvekod Dave » 16 srp. 2011, 13:05

Zdravim vsetkych clenov fora.
Novym clenom tohto fora som sa stal vcera a tak by som sa vam chcel strucne predstavit. Moje meno je David a prvy krat som si zapalil cigaretu ako maly chlapec. Bola to Clea, ktoru som potiahol staremu otcovi. Viem, ze sa taketo veci robit nemaju, ale vdaka tomu som zistil, ze cigarety nie su pre mna to prave.
Teraz po x rokoch som sa rozhodol preskumat tajomstva fajcenia fajky. Nadobudol som pocit, ze tento konicek je urceny predovsetkym ludom, ktori si vazia cas a hlavne si ho pre seba dokazu vytvorit. Prave preto mi tento "zlozvyk" ucaroval.
Medzi moje hobby patri ciastocne Historia, ale hlavne plastikove modelarstvo. Mimochodom je to cinnost, pre ktoru treba tiez ukrojit velku porciu volneho casu.
Vsetkym prajem vela peknych chvil stravenych akoukolvek prijemnou cinnostou.
Uživatelský avatar
Dave
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
 
Příspěvky: 6
Věk: 47
Registrován: 15 srp. 2011, 18:05
Bydliště: okolie Bratislavy

Re: Nový člen - predstavenie osoby členom fóra II.

Příspěvekod vlkoun » 16 srp. 2011, 14:49

Vítej mezi námi a ať se ti tady líbí. :puffy:
Uživatelský avatar
vlkoun
Člen pipE-clubu
Člen pipE-clubu
 
Příspěvky: 464
Věk: 60
Registrován: 03 črc. 2010, 16:35
Bydliště: Brno

Re: Nový člen - predstavenie osoby členom fóra II.

Příspěvekod Mack » 16 srp. 2011, 20:32

Dave píše: .....Nadobudol som pocit, ze tento konicek je urceny predovsetkym ludom, ktori si vazia cas a hlavne si ho pre seba dokazu vytvorit......

ano, takhle hezky to zde málokdo řekl....
buď vítán .... :ok:
Uživatelský avatar
Mack
Zasloužilý člen pipE-clubu in memoriam
Zasloužilý člen pipE-clubu in memoriam
 
Příspěvky: 4001
Věk: 81
Registrován: 19 zář. 2005, 15:45
Bydliště: Sušice

Re: Nový člen - predstavenie osoby členom fóra II.

Příspěvekod Schimmrovka » 16 srp. 2011, 23:11

Vítám též všechny nováčky :ok:
Jestli budete mít tu chuŤ a víru dál pokračovat-tady to ani jinak nejde-tak tu najdete super partu a hlavně fajn lidi co rádi poradí a pomůžou :ok: :smoke1: Já osobně jsem zde našla klid a začla věřit sama sobě-to mě osobně dala dýmka a hlavně lidi zde na Dýmka.net
Mě k dýmkám přived můj bratrson a za to jsem mu neskonale vděčná(on ani netuší ,s jakou skvělou partou lidí jsem měla zatím možnost se seznámit-Já ho sem nakonec taky zlanařím :mryellow: ),byla by věčná škoda nechat jen tak bafat tu třešínku-ale,už si taky ochutnal ode mne něco pořádnýho :smoke6: :smoke6: .Já jsem díky pár členům klubu přišla na to co si naládovat,aby mi to nakonec chutnalo-a dnes už vím co by mi mohlo chutnat :ok: :smoke5: Kluci díky :smoke1: A někdy u mě :smoke1: SCH.
Uživatelský avatar
Schimmrovka
Člen pipE-clubu in memoriam
Člen pipE-clubu in memoriam
 
Příspěvky: 906
Věk: 50
Registrován: 17 led. 2011, 23:12
Bydliště: Pernek na Šumavě

Re: Nový člen - predstavenie osoby členom fóra II.

Příspěvekod Mirik » 19 srp. 2011, 11:36

Zdravim,

Tymto chcem pozdravit vsetkych ,ktori sa rozhodli najst v tabaku relax a pozitok. Po dlhsom case sledovania ,smirovania tohto fora anonymne som sa rohodol zaregistrovat. Nieco malo o mne volam sa Miroslav a pochadzam z Banskej Bystrice a momentalne sa nachadzam v Newporte v juznom Walese. Moja tabakova kariera zacala ked som mal asi 13 - 14 rokov ,uz si nepamatam presne kedy som zacal s cigaretami a to mi vydrzalo tak desat rokov ,teraz uz diky bohu cigarety nefajcim. K fajke som sa zacal pomalicky priblizovat na strednej skole kde sme so spoluziakmi zacali skusat fajcit fajku kade tade po vyletoch ,samozrejme zaciatky boli velmi priaznive ,spalene usta ,patricne prepalene fajky ,velmi kvalitne tabakove zmesy po ktorych fajky boli leskle a lepkave ako lizatka a samozrejme ze som mal dobry pocit ze musim tahat ako divy aby to nezhaslo :palm: ,takze som si to uzival ako sa patri :D Samozrejme ,ze mi to nechutilo ,ale bol som vytrvaly a zacal som hladat nejaku literaturu aby som sa dozvedel co robim zle ,po precitani a nabrani informacii som pochopil ze miesto stavania kominu som kopal studnu ,takze som sa poucil a zacal od znova ,aj ked fajka sprevadza moj zivot uz dlhsi cas stale sa mam co ucit ale je to sposobene aj tym ze fajcim hodne prilezitostne ,takze mam nabratych malo skusenosti ,ale konecne som dosiahol to ,ze si viem pri fajocke pekne posediet porelaxovat a popremyslat o zivote. Forum dymka.net sledujem po cely cas pobytu v UK a nasiel som tu velmi vela uzitocnych informacii a velmi rad to tu sledujem ,pretoze toto forum na mna posobi velmi relaxacne a inteligetne. Ospravedlnujem sa za stylizaciu a pripadne gramaticke chyby.

Prajem hodne vela relaxu a uvolnenia a studeny dym :puffy:
Uživatelský avatar
Mirik
Člen pipE-clubu
Člen pipE-clubu
 
Příspěvky: 290
Věk: 42
Registrován: 19 srp. 2011, 10:44
Bydliště: Newport,UK

PředchozíDalší

Zpět na Forum Dýmka.net

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 34 návštevníků