20 úno. 2012, 08:42
Řekni to Tome

.
Ale jinak jsem taky spíše té zásady, že když tabák prostě nesedí, tak nemá cenu se s ním trápit i když má výborná hodnocení. Taky si myslím,že Rattrays virginie,je lepší dávat na začátku dýmacího pořádku, např. po If(u), nebo lanech skutečně nevyniknou. Já když jdu do hospody na více fajfek tak Hala rozhodně cpu jako prvního...
20 úno. 2012, 10:00
Postupně jsem se z filtrů přešel k většinou bezfiltrovému kouření (s občasnými výjimkami). OG jsem kouřil s filtrem i bez, ale už ho nekouřím po silnějších tabácích (IF), což pomohlo, abych dokázal ocenit jemnou kořeněnou chuť. Marlina pouštím zatím k vodě - nemusím zvládnout všechno hned. Oba tabáky byly dárek, a když člověk dostane dárek, tak by z něj chtěl mít radost. A tím to celé začalo; protože jsem z těch tabáků byl trochu zklamaný (soudě podle chvály, kterou pěli ostatní). Ale jak říkám: k OG jsem našel cestu a Marlina nechal být. Stává se mi to i s dýmkami, že se s nějakou napřed trápím a potom je moje oblíbená. Všechno se mění...
20 úno. 2012, 14:14
MBO píše: Marlina pouštím zatím k vodě - nemusím zvládnout všechno hned. Všechno se mění...
Marlin je lahodný VaPer, umí se krásně vyležet

šoupni jej do archivu a za rok poreferuj. Jak píšeš všechno se mění
21 úno. 2012, 18:40
Udělám to tak. Teď ho nechám být a potom se uvidí, až dokouřím OG, jestli ho nevytáhnu jako nástupce.
19 kvě. 2012, 20:16
mám OG první pikslu 50g a zkouším na něj přeškolit Petersona "DONEGAL" ROCKY XL339 - myslim, že si budou časem dost rozumět
26 čer. 2012, 22:01
tabák
Hal O' The Wynd moje první plechovka
1. mně chutná
2. reakce okolí - manželka se zeptala co je to za strašnej smrad, parta u stolu
na zahrádce: co to pálíš za nehty?, syn (jenom pro potvrzení): jo, tohle fakt smrdí...
Vaše zkušenosti?
27 čer. 2012, 05:24
Já jsem s Halem podobné reakce nezažil, v kontaktu s ostatními lidmi jsem ho kouřil jen v hospodě a tam si myslím vůní mezi cigaretami nijak extra nevynikne. Ale stejně tak funguje davová reakce - jeden začne brečet a ostatní se přidají. Osobně si myslím, že kdo snese smrad z cigaret, tak mu Hal nemůže vadit.
27 čer. 2012, 07:52
Tabák Hal kouřím v práci a mezi smraďochy bych ho nezařazoval. (Old Gowrie možná voní víc?) Stalo se mi nedávno, že jsem dokuřoval dýmku s MB Golden Blendem, což taky není žádný smraďoch. Vzal jsem si dýmku ven, protože volala žena. Začala si stěžovat, co že to kouřím za smrad a kluk se hned přidal, že to je fakt hrozný. Jak ten zbytek tabáku na dně už byl spařený, tak se změnila jeho vůně, a to se ostatním nemusí zamlouvat. Já to chtěl za každou cenu dokouřit až do konce - měl jsem se na to vybodnout, vysypat a vyčistit. A když si nedám pozor při kouření nebo špatně nacpu, dokážu to spařit velice rychle. Obecně si myslím, že jakýkoliv tabák nespařený okolí spíš voní, a naopak jakýkoliv tabák spařený spíš smrdí.
27 čer. 2012, 14:47
MBO píše:Tabák Hal kouřím v práci a mezi smraďochy bych ho nezařazoval. (Old Gowrie možná voní víc?) A když si nedám pozor při kouření nebo špatně nacpu, dokážu to spařit velice rychle.
Určitě, taky si to myslím, pokud čistou virginii spaříš tak vydává velice nelibý zápach, pokud je kouřena v klidu není prakticky cítit vůbec a když už tak velice komorně. Tabáky s vyšším obsahem perique mohou být poněkud ostřejší -- je to vcelku pochopitelné.
Obecně tabáky s převahou burley( Tebou zmíněný MB GB) nevoní nijak příjemně, řekl bych spíše neutrálně, ale přeci jen poněkud těžce.
Nekuřákovi ovšem smrdí všechno, řekl bych, že spíše podle nálady. Když bude naštvanej tak mu bude smrdět i Dudák, prostě jakýkoliv kouř.
27 čer. 2012, 15:47
díky všem - na tom spaření může něco být, pokusim se to ohlídat...a uvidim
03 pro. 2012, 14:11
Tak jsem otevřel Hala, ale ne padesátku které se prodávají tady, nýbrž stovkovou pixlu co mi přišla (spolu s jinejma tabákama a doutníkama) z Dojčlandu. Musím konstatovat, že (bohužel) je fakt o něco lepší než to co se vozí sem. Navíc do těch pixel (mám ještě neotevřenýho Marlina) přidávají takovou malou knížečku s popisem všech jejich tabáků, takže - vzhledem k tomu, že se to tu kdysi diskutovalo - Hal a Old Gowrie jsou úplně čisté Virginie, v Marlinovi je navíc trochu Cavendishe a Perique (apoň to tam takhle tvrdí).
03 pro. 2012, 21:55
Někdy si říkám, že - co se týče kvality - to není případ jenom Hala.
03 pro. 2012, 22:22
S tím 100g Halem z Německa mám úplně stejnou zkušenost. No už jsem se ptal Michala jestli nešlo sem vozit 100g balení Hala........................................a nešlo.
03 pro. 2012, 22:54
jcp píše:Tak jsem otevřel Hala, stovkovou pixlu . Musím konstatovat, že je fakt o něco lepší než to co se vozí sem. (mám ještě neotevřenýho Marlina) ).
šnek píše:S tím 100g Halem z Německa mám úplně stejnou zkušenost.
Musím vám přitakat, kouřil jsem Marlina z padesátky a archivní stovku reexport z USA, nedá se to srovnat
04 bře. 2014, 02:54
Tak pánové u fy Kohlhase & Kopp vystartovali s novými přírustky (po ukončení výroby tabáků Peterson / podobnost čistě náhodná)
Flaky:
Malcolm Flake: Výběrové Va z Afriky a Brazílie spolu s Malawiiským Burley podrtžené jemným ananasovým flavouringem.
Stirling Flake: Složený ze stejných podílů Flue, Air a Darkfired tabáků tvoří tuto směs pro skušené kuřáky. (Pravděpodobně ex Irish Flake)
Wallace Flake: Svatý grál mezi dýmkovými tabáky složený z rozličných Va od světlých až po tmavé spolu se Sun cured indickým tabákem dokončeno jemným švestkovým flavouringem. (Pravděpodobně ex University Flake)
British Collection:
Macbeth: Va/Burley blend bez jakýkoliv kompromisů.
Red Lion: tradiční anglická směs složená ze zlaté Va, aromatického BC, sladké řecké Basmy a řádné porce Latakie (Pravděpodobně rex Old Dublin)
Sir William: Vybrané Va spolu s dark fired Ky spolu s aromatickým thajským burley a indickým sun cured dokončené jemným Whiskey toppingem.
Aromatic Collection:
Buckinham: ex Peterson Gold Blend
London Eye: ex Peterson Nutty Cut
Royal Albert: ex Peterson Luxury Blend
Tower Bridge: ex Peterson Connisseur' s Choice.
Union Jack: ex Peterson Sunset Breeze
Westminster Abbey: Va, Burley, BC, Maryland spolu s ručne rozlámaný Va flake dokončený karamelovým toppingem.
Jack