od Alfik » 20 zář. 2007, 09:45
Já myslím, že s prověřenými eShopy (tedy např. zmíněná etrafika) žádný důvod k obavám ve smyslu, jestli Ti pak nepřijde třeba zmetek, není.
Sám jsem si přes internet pořídil spoustu dýmek, a většinou to dopadlo úplně v pohodě.
Proč ale píšu to "většinou"? Protože jedno úskalí takový nákup dýmky přes internet přeci jen má:
Spousta dýmek (zejména, jde-li o freehandy) působí v reálu o dost jinak než na fotkách, často nebývá úplně jednoduché udělat si z fotky představu o skutečné velikosti fajfky, její "prostorovosti", případně i některých povrchových vlastnostech - subjektivní příjemnost na omak, atp....., a nákup z eShopu je tedy vždycky tak trochu sázka do loterie, jestli to, co nakonec přijde poštou se Ti bude ve skutečnosti líbit tolik, jako když jsi to viděl na obrázku. V kamenném obchodě tahle starost pochopitelně odpadá.
Já jsem se takhle seknul např. s jednou Krškovkou, a byl to docela drahý omyl.
Na druhou stranu, třeba Parksova klubovka ukázala zase (aspoň podle mně) pozitivní stránku tohohle efektu - v reálu je ještě o dost lepší, než na fotkách.
Takže nákup přes internet - proč ne, ovšem jen s vědomím zmíněného rizika, a ochotou ho přijmout.