Minulý týden se mi stala nemilá věc. Spadla mi dýmka ze stojánku a při dopadu na zem došlo k přelomení troubele. Je toto poškození opravitelné? Jakým způsobem? Dá se z opravené dýmky ještě kouřit?
Díky za případné rady.
Moderátoři: Dejmal, Fénix, basa333
Dráček píše:Minulý týden se mi stala nemilá věc. Spadla mi dýmka ze stojánku a při dopadu na zem došlo k přelomení troubele. Je toto poškození opravitelné? Jakým způsobem? Dá se z opravené dýmky ještě kouřit?
Díky za případné rady.
LUBO píše:chcem vam poradit trik, ktory som uplatnil na mojej oblubenej fajke. je to pre tych, ktory maju nizsie spodok, ako je vyustenie kanalika a nechcu zdvihat dno tmelom.
kto cital knihu Rick-a Newcombe-a a moje preklady niektorych Barbi-ho clankov si asi pamata, ze Rick je fanaticky vrtac kanalikov na vacsi priemer. ide tusim do 4,5-4,7 mm. aj nas kamarat z fora Carolco si prevrtal kanaliky na niektorych fajkach na vacsi priemer a nevie si to vynachvalit.
takze, ked mate nizsie dno, ako je kanalik, zoberte tenky modelarsky pilnicek kruhoveho prierezu a jednoducho vypilnikujte kanalik smerom nadol az pokym nedosiahne dno. nikde nie je povedane, ze musi mat kruhovy prierez, aj ked pri vrtani je to len dosledok sposobu vyhotovenia kanalika. kanalik moze mat uplne kludne aj elipsovity tvar, cize podlhovasty v priereze. nemusite sa bat, aj ked bude vyustenie priemeru cca 5mm, je to v poriadku, alebo vyska vyustenia napriklad 6mm pri sirke napriklad 3,5mm. potom budete znovu fajcit fajku sucho a nemusite dvihat dno. len pozor na to, aby ste naspodku nemali prilis malo dreva, mohla by vam prehoriet, takze tento sposob pouzite len vtedy, ak mate dolu este dost dreva. inac treba dno predsa len tmelom dvihnut.
mam to vyskusane a spolahlivo to funguje.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků