Vážení kolegové,
už mnohokrát jsme se tu zde bavili o tom, zda je dobré používat v jedné dýmce jen jeden druh ( či typ ) tabáku. Názory se jake obvykle velice různily, ale tomu nechci tento thread zasvětit.
Určitě nejen mně, ale i spoustu další dýmkařů by zajímalo, jestli při koupi nové dýmky Vás napadne, jaký tabák se k ní bude "hodit". A o tom bych se tu chtěl začít zaobírat.
Čili, chtěl bych znát Vaše názory, jestli třeba typ dýmky ( italský, anglický ...), tlouštka či výška hlavička, tvar dýmky ( bent, billiard...), barva dýmky, povrch dýmky ( hladký, rustik....) či třeba cena dýmky má vliv na typ tabáku, který do ní dávat.
Níže přikládám několik mých dýmek, včetně tabáku, který jsem oné dýmce přidělil. Určitě bych k některým z těchto dýmek dovedl říct, proč jsem zvolil právě daný druh tabáku, ale určitě ne ve všech případech.
Např. Peteron Strand Smooth je pro mne klasický anglický tvar a tak z něj kouřím Black Mallory. Cavicchi je světlá italská dýmka a kouřit v ní latakii si osobně nedokážu představit apod.
Cavicchi a Larsen 1864
Doubek a Sam's falke
Pan Háp a Old Gowrie
Chacom a Hal'o The Wind
Kloučkův trojúhelník a Vanila&Maple
Kloučkova dýmka ( vítání jara ) a Solani Sweet Mystery
Peterson a Black Mallory
Stanwell Rondo a Chocolate flake
Vauen 2004 a Nightcap ( při kouření aromatiků močkovala a teď je perfektní )
Anketa upravena. Fénix